Preben Willoch

Preben Willoch

Partner, Oslo Last ned CV Last ned vCard

Preben leder vår Energiavdeling.

Han bistår aktører innen olje- og offshoreindustrien i Norge og utlandet, hovedsakelig oppstrøms- og oljeserviceselskaper og sponsorer/private equity-aktører med selskaps-, kontrakts- og regulatoriske råd relatert til petroleumsvirksomhet og M&A.

Preben har over 15 års erfaring fra å bistå oljeindustriaktører, både som ekstern rådgiver og som intern advokat. Prebens arbeid omfatter alle faser av et typisk petroleumsfunn, fra nyetableringer og new-ventures, til leting, utvikling, produksjon og nedstengning. Preben har vært involvert som rådgiver for potensielle kjøpere i de fleste av de større transaksjonene på norsk kontinentalsokkel de siste ti årene. Internasjonalt har Preben gitt råd om nye ventures og oppkjøp i forskjellige jurisdiksjoner, inkludert land i Europa, Afrika og i Midtøsten og arbeidet som rådgiver for nasjonalstater innen utvikling av regelverk for oppstrøms petroleumsvirksomhet i Mellom-Amerika, Afrika og det fjerne Østen.

Prebens tidligere arbeidserfaring omfatter partnerstilling i et av Norges største advokatfirmaer og interne stillinger (utlån) i oljeselskaper med fokus på både norsk kontinentalsokkel og med internasjonalt fokus. Preben er rangert som "ledende" eller "up and coming" i internasjonale rangeringer – samt i Finansavisens rangering. Chambers: One client mentions his “broad network and good industry knowledge,” while another adds: “He provides something sensible and practical that people understand.”

Nøkkelkompetanse

  • Olje og gass
  • Fusjoner og oppkjøp (M&A)

Fagområder