Klaus Henrik Wiese-Hansen - Ny partner i Schjødt

Vi ønsker Klaus Henrik Wiese-Hansen velkommen som ny partner i Schjødt. Med Klaus Henrik på laget styrkes landets ledende miljø for M&A og kapitalmarkedsrådgivning ytterligere.

Klaus Henrik er spesialisert innenfor forsikring, pensjon, kapitalforvaltning og regulatoriske vilkår for finansforetak og andre foretak innenfor finanssektoren. Han bistår norske og internasjonale forsikringsforetak, forsikringsmidlere, kapitalforvaltere, verdipapirforetak, kredittinstitusjoner og pensjonskasser. Bistanden omfatter blant annet konsesjonsprosesser, restrukteringer, M&A og porteføljeoverdragelser, etablering av samarbeidsforhold og joint ventures, produktutvikling, utforming av forsikringsvilkår samt rådgivning og tvisteløsning knyttet til forsikringsdekning, skadeoppgjør og erstatningsansvar.

Han har bred erfaring med etablering, strukturering og reorganisering av norske og utenlandske kollektive investeringsstrukturer. Han er rådgiver og sparringspartner for forretningsledere og toppledere i flere foretak, og bistår både vekstselskaper og etablerte aktører innenfor finansteknologi (fintech).

Klaus Henrik er forfatter av en rekke bøker og artikler innenfor forsikring, pensjon, finansrett og kapitalforvaltning, og er rangert blant Norges ledende advokater innen forsikring og finansregulatoriske forhold, blant annet av Legal 500, IFLR 1000 og PLC Which Lawyer. Han har i en årrekke vært rangert blant Norges fremste advokater i kategorien "Forsikring" i Finansavisens advokatundersøkelse, og ble rangert som nr. 1 i 2017. I internasjonale rangeringer omtales han blant annet som "standout practitioner" og "regulatory expert". Han har tidligere vært advokat i BAHR og partner i Steenstrup Stordrange (SANDS).

Publisert

10. august 2017